Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Riportok

 

 

 

    A Gádorosi Dobó utcai pályától a Poznani Arénáig
 

 

Újabb taggal bőlt a Gádorosról elszármazott labdarúgó hírességek képzeletbeli klubja, ezúttal egy fiatal lány tette le névjegyét.
 
Nem régen ért véget az augusztus 9-19.között megtartott Homeless World Cup 2013 rendezvény a Lengyelországi Poznanban, amelynek ezúttal Gádorosi érdekeltségű résztvevője is volt és csapatával nagyon szép eredményt elérve a harmadik helyet szerezték meg.
Ennek apropójaként kértem fel Katit egy kis beszélgetésre.

uveges-kati2.jpg

                                                            Eredményei
        Homeless World Cup 3. helyezés
 

 

        Homeless World Cup Legjobb játékosa (2013)

 

   

 

         Futsal Nb 1 Gólkirálynő (2013)

 

 

 

 

        Futsal Magyar Kupa Gyöztes (2012)

 

 

 

        Futsal Magyr Kupa 2. (2011,2013)

 

 

          Magyar Kupa Győztes Nagypálya (2012)

 

  

         2008 óta Nöi Futsal Válogatott

 

    

 

         Futsal Nb 1Bajnok 2X

 

  

      Magyar Kispályás Teremlabdarúgó Bajnok 2X

 

 

        Strand Foci Bajnok (2012)

 

 

 

          All Star Csapat Tagja(2009 Diákolimpia)
       
       
                                                                                     

 

   
A tavalyi bajnokságot a csapatoddal az Univerzum FC-vel a második helyen zártad csak úgy, mint a Magyar Kupában viszont megszerezted a Gól királynői címet. Mégis úgy döntöttél, hogy a nyáron csapatot váltasz és a most feljutott Győri ETO Futsal Club csapatát erősíted a továbbiakban. Szakmai kihívás vagy más dolog vezérelt a váltásban?
 
Több oka is vannak annak, amiért így döntöttem. Az egyik az az, hogy a látottak és hallottak alapján egyaránt tanúsítható a Győri ETO Futsal Klub kezdeményezése a női futsal népszerűsítésével kapcsolatban. Sem energiát, sem pedig pénzt nem sajnálnak belefektetni! Következetesen építik fel klubjukat a sajátos elképzelésüknek megfelelően. Ráadásul olyan körülményeket biztosítanak a játékosoknak, amivel megkönnyítik azok életét. Az egyéni fejlődésre is maximálisan megvan a lehetőség.
 
Nem régen ért véget Poznanban rendezet Ketrec Foci Világ Bajnokság ahol te is részt vettél. Hogyan kerültél ebbe a csapatba, aki címeres mezben játszott viszont a mell részen a felirat Oltalom SE volt?
 
Pár hónappal ezelőtt megkerestek az Oltalom SE vezetői, akik számomra egy teljesen új sportággal ismertettek meg akkor ( az utcai focival ). 3+1-es felállásban különböző szabályok betartatásával nehezítették meg a szabad játékot. Pl.: Csak 2 ember védekezhet, a 3.nak a félpályán túl kell lennie. A kapu előtti 3m átmérőjű körön belülre belépni/benyúlni, a kapusnak pedig kilépni/kinyúlni onnan nem szabad. Ellenkező esetben büntető rúgással jön az ellenfél, ami félpályáról 1 az 1-beni kapusra vezetést jelent, és még sorolhatnám. Először Wroclawban majd Kargowaban szerepeltünk nemzetközi utcai foci tornákon férfiak és nők között, azt követően pedig már utaztunk is egyből Poznanba a világbajnokságra. Ez így mindösszesen közel 3 hetet foglalt magába! Eredetileg ezeket a Homeless Word Cup-okat hátrányos helyzetű, szociális problémákkal rendelkező  vagy múltú sportolóknak kezdték el szervezni Street Football elnevezés alatt. Ami gyakorlatilag ma már teljesen kinőtte magát, és egy rendkívül színvonalas világversennyé kerekedett. Számomra azért is volt fontos részt venni ezen a Világbajnokságon, hogy egy jó eredmény elérésével felhívjuk a problémára Magyarországon is a figyelmet, mivel a jó szereplés nagyobb publicitást, nyilvánosságot eredményez! Örülök, hogy a játékommal tudtam segíteni!
 

oltalom-se.jpg

 
Pár meccset sikerült megnéznem vagy online adásban a neten vagy felvételről nem semmi küzdelmek voltak, de a csoport meccseken mindenkit tönkre vertetek. Számoltatok erre a sikeres játékra?
 
 

 

 

 

 

 

Magyar – Argentin  13:1

 

 

 

 

 

 Magyar – Dán          7:0

 

 

 
 

 

 

 

Magyar – Holland    8:2meccs-kep.jpg

 

 


 

 

 

Magyar – Wales      9:0

 

 

 
 

 

 

 

Magyar – Usa        10:1meccs-2.jpg

 

 
   

 

Magyar – Chile       6:3

 

 
 

 

 
Magyar – Holland  7:0
 
 
Magyar – Bulgária  8:2

 

meccs-3.jpg

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Magyar – Lengyel   3:2

 
Magyar – Argentin   9:2

 
Magyar – Mexikó   3:3

 

Magyar – Kirgizisztán 11:5
 
 
 
12 meccsből 11-et megnyertünk, a Mexikó ellen viszont döntetlen lett, és mivel ott a büntetőkkel ők jutottak tovább, így mi már csak a 3.helyért játszhattunk! Szomorú vagyok kissé emiatt, mert végig veretlenek voltunk, és döntőben lett volna a helyünk, de nem akarok keseregni emiatt, ez is egy életre szóló emlék volt.
 
Most már tudjuk, hogy a női csapat megszerezte a 3. helyet te pedig a torna legjobb női játékosa lettél. Naiv kérdés, ez a siker emel az ázsiódon mert ugye ezt a címet egy VB-n érted el?
 

dij-2.jpg

 
Mindenképp nagy öröm számomra, hogy engem neveztek ki, hiszen rengeteg tehetséges labdarúgó volt még köztünk. A Mexikói, Chilei és Kirgizisztáni lányok egyaránt kiváló játékosok. Az biztos, hogy ez most rengeteg erőt és elszántságot adott nekem a következő idényre, és remélem hogy sok mindent fogok tudni hasznosítani majd az itt szerzett tapasztalataimból a futsal csapatomnál is.
 
 
 
Eddig sikeres évet tudhatsz magad mögött úgy, hogy az új csapatoddal még nem indult el a bajnoki sorozat így felmerül a kérdés, hogy van e még ennél feljebb. Mi a terveid a jövőre nézve természetesen a focira gondolok?
 
Egyenlőre nem szeretnék nagyon előre menni az időben, de azt tudom, hogy ezzel a csapattal most dobogón a helyünk! Ritkán látni ilyen elszánt és tehetséges labdarúgókat egy csapatban, akik ennyire összetartanak és minden foglalkozáson ott vannak! Nagyon szeretnék hozzátenni majd a csapat sikereihez, bízom benne hogy jól fogunk tudni összedolgozni! Az edzéseket nagyon szeretem, a városról nem is beszélve, úgyhogy egyáltalán nem bántam meg, hogy ide igazoltam!
 
Köszönöm a beszélgetést.Végezetül mind a magam mind a labdarúgó egyesület vezetése,játékosai és a gádorosi labdarúgást kedvelők nevében sikeres pályafutást kívánok,
 
H.A.

 

Megkezdődöt a felkészülés a tavaszi szezonra az újdonsült edzőt Szkalonai Zsoltot faggattuk a jövőröl...

Megkezdte a felkészülését a tavaszi folytatásra a szebb napokat is látott gádorosi csapat.
A már ősz folyamán edző váltáson át esett újdonsült trénert Szkalonai Zsoltot faggattam az elkövetkező időszakról.
-Első kérdésem talán közhelynek számít de van e változás a csapat körül?

-Igen első változás a csapatnál hogy az idő előtt távozó edző helyére az egyesület vezetése személyemet bízta meg a nem éppen hálás feladattal a csapat felkészítését a tavaszi szezonra.
A csapat tagjai január 29 -én találkoztak és az első ráhangoló edzés február 1-én már meg is történt.

-Mi lesz a csapat felkészülési programja itt gondolok edző meccsekre is?

-Heti 3 edzés teremben illetve a pályán plusz edző mérkőzés a tervezet de a meccseknél az időjárás remélem nem fog közbe szólni.

-Lesz e változás a keretben?Kezdjük a távozókkal...

-Lesz ..egyrészt kényszerűségből hiszen Mohácsi Rudolf már az ősz közepe óta Győrben vállalt munkát és most Jámborcsik Erik is követi őt velük így nem tudunk számolni.Tetézi a bajt hogy Adamik Zoltán az ősszel
keresztszalag szakadást szenvedett az ő vissza térése egy hosszú folyamat lesz de a tavasszal biztos nem
kerül rá sor.Egyenlőre a távozási szándékát még senki nem jelezte felénk bár volt szó esetleges távozókról de úgy nézz ki hogy az alap keret marad.

-Akkor nézzük a másik oldalt az érkezésit..
-Egy személy biztos Kunos Zoltán vissza tért a külföldi munkából így rá ismét számíthatunk.További érkezők is vannak kilátásban de ezek a nevek még nem publikusak szeretnénk minden csapat részben erősíteni.

-Említetted az edző mérkőzéseket kik az ellenfelek?
-Eddig kettő van lekötve a Békésszentandrással kezdünk Febr. 15-én itthon és a vissza vágóra Március 1-én kerül sor.Ezek már biztosak de még keressük a további edző partnert.
-Értem...és az utolsó kérdésem talán törvényszerű ..a tavaszra nézve mik a célok? Elnézve a csapat helyezését a BL. indulási helyezés idén kizárva.
-Igen ...jó lenne arra készülni de most meg elégszünk a bent maradás kivívásával ami látszólag nehéznek tűnik de nem egy lehetetlen küldetés..ha az erősítések jól sikerülnek reménykedhetünk benne.

-Köszönöm a a beszámolót ...és sikeres tavaszi szereplést kívánok..
H.A.